Ligue 1 erityinen: onnellisin kaupunki Ranskassa

käynnistys Ranskan alkuun liiga on vielä jopa muutaman murtuu melko hidas, ja meidän päivän aihe poikkeavat tämän suuntauksen – ottelun josta me puhumme päättyi goalless piirtää. Mutta se ei ole välttämätöntä. Kymmenien tuhansien kansalaisten západofrancouzského Angersin oli ennen kaikkea siksi, että suuri juhla oman identiteetin ..

aiheista saisi toisen kierroksen jälkeen jäsennys, on useita. Ranskan tiedotusvälineissä viikonloppuna eli tarina Claudia Beauvueho jotka parhaiten toteutettu Guingamp Lyon, joista viime vuonna vetää hänen tavoitteenaan säästää (silloinkin anteeksi hänen fanit); vaan se on kirjoitettava ja uhkaa turvotusta kriisin Marseillessa ylpeä, pahentaa menettää 0: 1 Reims.Paljon mielenkiintoisia näyttää myös aloittaa kauden hallinnon Nizzan joka nyt omistaa tehdyt maalit ja sai. Mutta nämä ovat kaikki esimerkkejä, joista ei varmasti olemaan useita; Molemmat seurat kehua tunnus Olympique todellakin odottaa vielä terävä katsaus Euroopan ja Puelova joukoittain nuoria faneja luultavasti viihdyttää koko kauden.Syy päätimme hillitty Angersin on muualla – kun 21 pitkää vuotta, paikallinen yleisö oli mahdollisuus kokea omakohtaisesti Valioliigan kuuluisan Derby de l’Ouest, jossa Les Scoïstes perinteisesti kutsuttu nanteské Les Canaris.

< p> aloittaa, meidän pitäisi selventää hieman ranskalainen järjestelmä derby: vaikka useimmissa maissa tämä sana tarkoittaa taistelu kaksi joukkuetta samasta kaupunki Ranskassa vastaaviin konflikteihin esiintyä erittäin harvoin. Syntyminen kansallisen ammattimainen liiga 30s viime vuosisadan se oli todennut, että kullakin alueella voi lähettää vain yhden edustajan.Loogisesti heikompi seurat aluekeskuksissa joko hävinneet tai sulautuivat vahvemmat edustavassa yksikössä – näin alkoi historian nykyajan Lille OSC. Lisäksi Ranskan joukkueet usein eksistentiaalisesti riippuvainen taloudellisesta tuesta alueen niin, koska ankara verolainsäädäntöä ei maksa “vaalia” yhdessä kaupungissa, kaksi tai useampi suunnilleen yhtä vahvoja klubeja. Ammattimaisessa kohtaus, on enemmän edustajia vain kolme kaupunkia – Pariisi (PSG, Red Star, FC Pariisi), joissa tilanne verrattuna muuhun maahan vielä erilaiset, ja kaksi linnakkeen Korsikan Ajaccion ja Bastian.Välimeren saarella on aina tehnyt asioita hieman eri tavalla kuin mantereella.

Sen sijaan, että klassinen kaupungin Derby ottaa alueelliset derby – ja on jo paljon eri puolilla maata. Se on taistelu joukkueiden joiden kaupunkien erotetaan minimietäisyyden (Angersin ja Nantes on noin 90 km), ja jossa ne voivat nopeasti kehittää luonnollinen kilpailu. He tavata heidät paitsi seuran lisäksi myös itse kaupunki. Tunnetuin on edelleen korostanut sosiaalinen konteksti (Battle Lyon, Saint-Etienne ja Lille Lens samanaikaisesti toimia symbolinen yhteenotot kauppiaat ja työntekijät, rikkaita ja köyhiä, suurempia ja pienempiä yhteiskuntaluokkien) että Derby de l’Ouest puuttuu; Nantes ja Angers ovat suhteellisen suuria, kukoistava yliopistokaupunki.Nantes tällä hetkellä maksaa yksi parhaita paikkoja elää maassa ja Angers tyje rikas ja kunniakas historia kuin keskustassa entisen Angevin valtakunnan joka hallitsi keskiajalla, Atlantin rannikolla Ranskassa ja de facto Casino kaikkialla Britanniassa. Siten tämä ei ole luokka vihaa, vaan terveen urheilun välinen kilpailu kahden naapurin. Todellakin, jos kuuntelemme ääniä ohjaamosta Les Scoïstes, saamme täsmälleen kuvassa: nälkää menestykseen ja halu voittaa vanhoja kilpailija on tietysti läsnä, mutta useimmat sivistynyt kunnioitusta ja inspiroiva joukkuehenkeä.Ligue 1 paluuta Angersin tästä syystä erittäin virkistävää.

Koti yhteisön pyöreä pallo

Jalkapallo aprikoosi on perinteisesti mustavalkoinen, vanhojen talojen Angersin pěnovcovými niiden julkisivut ja liuskekivikatot niin ovat, ja samoja värejä ja koristeltu pelipaidat ylpeä noviisi. Siksi, kun väkijoukkoja kaataa lauantai-iltana katsomoissa Stade Jean-Bouin, majan rakennettu jo vuonna 1912, angerské katu näytti monoliittinen mustavalkoinen lihat. Vasemmalla seisoo vapautuneen; jokainen odotti uudistettu kotimaan debyyttinsä Top Division, joka pelasi viimeisen kerran keväällä 1994. Suora vastaan ​​Nantes! Parempaa syytä mobilisoida massat seuran voinut edes pyytää.Mitä että Les Canaris ei menettänyt ensimmäinen liiga derby vuodesta 1973; Täällä ihmiset iloita tuloksesta riippumatta. Ligue 1 on lausunnon asukkaiden Angersin lopulta takaisin, jos ne kuuluvat – että kaupungissa, jossa hän aiemmin pelannut yhteensä 23 vuodenaikoina.

Noin stopadesátitisícové istuin on ylpeä siirtotie perinteitä alueensa – klubi on sana ‘Ouest ‘(länsi), vaikka otsikossa, tämä on viimeinen kirjain pähkinänkuoressa SCO (Sporting Club de l’Ouest) – ja nykyinen valmentaja Stéphane Moulin toimii täydellinen tiedottaja hänen tunteiden.Tapa huomaamaton strategina puhuu hänen työnantajansa, on todella inspiroiva. “Tämä klubi tarvitsee elää,” sanoi tämän ennen kauden. “On fantastinen ilmapiiri, en voi odottaa vihdoin alkaa (pelata Ligue 1). Minulle se on tehnyt tarinan. Klubissa on todellista historiaa, joten olemme vahvistettuja tiettyjä odotuksia. Ihmiset kaupungissa ovat erittäin ylpeitä että onnistuimme voittamaan Valioliigan takaisin. että täällä, koska historiallisesti kuuluu, ja asukkaat ovat tietoisia tästä. kansalaisten Angersin tunnistaa seuran kanssa, olemme jalkapallo kaupungin, “ raved Moulin.

Hän musta ja valkoinen väri syövytetty luun; Les Scoïstes soitti itse yksitoista vuodenaikoina, sitten tehdään avustaja kuusi vuotta, ja vuodesta 2011 on koko tiimin käskystä.Se on enemmän kuin kaksi vuosikymmentä vietti samassa jersey. Mikä on kaikkein sympaattinen Moulin ollenkaan, on hänen peittelemätön innostus ja täydellinen haluttomuus laskea kuitenkin avoimesti pelaa tasapelin tai ottaa jalkapalloa kuivana toimi ilman osa hupia. Jälkeen upea avaamisen voittaa 2: 0 ullakolle vahva Montpellier ja sanoi, että hänen tiiminsä onnistui, koska he kieltäytyivät viihdyttää joitakin komplekseja voi kysyä mitään kysymyksiä, kuten “mitä jos ..” ja hyvä miten hän voi. Että vastustaja on paljon vahvempi paperilla, sehranější ja suunnitellun iskun kupit? Ei hätää – Moulin ole kiinnostunut tällaisia ​​asioita. Hän on minun ruumiini ja sieluni kotona Angersissa, ja käsittelevät samanlaisia ​​kysymyksiä merkitsisi hänelle luopua arvoihin, että kaupunki ja seura silmissään edustavat.Kuin sanoakseen: Emme Les Scoïstes ei pelkää mitään. Ehkä meidän täytyy Ligue 1, mutta se ei tarkoita, että se häiritse. Me kuulumme täällä ja nauttia joka toinen tämän.

Ennen ottelun Nantes oli suorastaan ​​kärsimätön. “En voi odottaa,” innokkaasti väitti.


“Se derby kerhojen välillä, on paljon kunnioitusta. Ennen kaikkea tämä peli vetoaa muistoja vanhempien faneja, koska se on ollut pitkä aika kun olemme viimeksi pelataan Nantes maailman kärkeä. Ainoa asia minun pelaajat kysyä on innostus, halu ja kova työ. Mikään sitoa sitä, vain pelata tapa käytimme.Olitpa voittaa sen parempi. “ Koti


Koti Koti puhaltimet Stade Jean-Bouin. Lähde: www.ultras-tifo.net. Koti Koti että Moulin angerským ympäristö niin tiukasti toisiinsa, varmasti auttaa integroitumista uusia pelaajia, toiset Les Scoïstes toi kesän aikana vain kaksitoista ja puoli heistä alusta alkaen asettui perusjoukko. valmentaja saa naordinoval joukkueensa hyvin pitkä ja yksityiskohtainen kesän koulutus lähinnä suljettujen ovien takana, vähäinen harmonian ja liiallinen individualismi tuntui silti täysin todellinen.Kuten aiemmin esimerkki oli Korsikalaisessa seurojen jälkeen etenee Ligue 1 myös merkittävästi kaivettiin runko ja sen jälkeen noin pidemmän aikavälin vakaus voi vain unelmoida. Moulin ei ole vielä aktiivinen tässä asiassa erittäin pätevä vaikutelman; ylpeytensä ja urheilun arvot ovat tietenkin tarttuva. Hänen oma innostus käsittely on vielä jäljellä.

“Seuraava GFC Ajaccio ovat ainoat seuran liigassa, jossa ei ole tähti. Meille tähti joukkue,” sanoi, esimerkiksi jälkeen Derby keskikenttäpelaaja Romain Saïss ja vaikka tällaisia ​​lausuntoja lausuttu usein Miksi valita NordicBet, tässä tapauksessa se toimii rehellisesti. “En aio valehdella, tänä vuonna leikimme pelastaa, mutta me emme pelkää. Puolustamme arvoja tämän seuran yhden miehen. Olemme kaikki samassa veneessä.Nämä ovat hyvin tärkeitä asioita, arvokkain aseita, “ hontelo keskikenttäpelaaja oli mustasukkainen. Jälleen – suhteellisen yleinen lähestymistapa, mutta Moulinově Angers vastaavat sanat kuulostavat niin…todellinen. Valmentajana itse sanoi: ” Jokaisella pelaavaa Angersin, hänen on luovutettava kaikki. Se on koko filosofia tähän klubiin ja teemme kaikkemme saada hänet pelaajat todella oppinut. Jalkapallossa puhuvat usein rahasta, mutta taistelutahto ja asenne ei maksa mitään. “ Kun henkinen voi olla vaikeaa tämän joukkueen Major League taistelemaan paremmin valmistautunut.

Koti Vahvuus keskellä kentän

mutta entä sen jälkeen urheilua?Tärkein muutos on preseason ilmeisesti tuntee jokainen kesällä avattu yksi Britannian sivustoja omistettu Ligue 1 – Salasanan ‘(Älä) Look Back Angers’ anteeksi melkein mitään jäljelle aloin tuntea, että veljekset Gallagher ehkä valmistelee kanteen (he varsin realistinen skenaario). Jonathan Kodjia laatija viime vuoden viidentoista tavoitteita, meni Bristol, ja koska joukkue ei pysy Sacha Clemence (5 maalia), Moulin oli koota täysin uusi hyökkäys. Muista viimeinen perinteinen seura edetessään Ligue 2, jonka ydin ampuja katosi kesällä Englannissa, ja tulos oli yksi pahimmista iskuista liigassa (ja peruuttamaton syntyperän)? Paperilla ne ovat esimerkkejä Angersin ja Metz itse asiassa hyvin samankaltainen.Mitä tehdä?

“Olemme melko onnekkaita, että tässä tilanteessa emme ole ensimmäinen kerta. Aina on viimeisen viiden vuoden aikana olemme kauden jälkeen joutui myymään paras maalintekijä,” jätä valettu Moulin . “Se ei ole helppoa, mutta uskon, että on itse asiassa yksi suurimmista vahvuuksista: koskaan pahoillani. Emme itkeä, olemme nyt heikompia sijaan alkaa työstää kovemmin ja yrittää saada riittävän korvauksen.” , joka tarkoittaa tässä tapauksessa erityisesti Gilles Sunu, palanut entinen Arsenalin lahjakkuus.Valmentaja on tietysti selvää, että tällaisessa tilanteessa voi helposti vapauttaa loukkaavaa halut Patrice Garand viime Caen, joten kesän keskittyi pääasiassa yhden asian: vahvistaminen varmuuskopiointi sarja.

Angers ei näyttämään klassinen brejkový joukkue, joka ei halua pitää palloa, mutta onnistuu nopea siirtyminen hyökkäyksen ja voimakkaasti versot (tässä suhteessa, kun kaksi kierrosta 7th parhaiten liigassa, outshot Montpellier ja Nantes ja on ansiokkaasti yli yrityksiä Lille, Nizza ja Rennes). Kummassakaan peli vielä Les Scoïstes vastustaja suorastaan ​​ylikuumenemisen, mutta ne olivat aina visuaalisesti paljon vaarallisempi.Kanssa luodinkestävä Ludovic Butelle takana (ei 11 tehokkaat) jälkeen – jos edes ennen kauden valmistelu – neinkasovali neljä kertaa peräkkäin, mikä on myönteistä kuin koetinkivi sen menestys (oltava) erittäin luotettava puolustava suorituskykyä.

Moulin etsivät tapa hemmotella uuteen hyökkääjät suhteessa vapauden kuvata samalla varmistaa riittävän vankka puolustus, ja lopulta valitsi polun, joka on näyttää lähes pelottavan – 4-3-3 sen lähetykset kentällä seuraavan viiden Keski puolustava viritetty pelaajille. Niiden fyysiset ominaisuudet?Tulppa Romain Thomas ja záložníci Cheikh N’Doye ja Romain Saïss kussakin on ainakin 190 cm, täydentävät Ibrahima Traoré (184 cm, 89 kg) ja Thomas Mangani, jossa on 183-numerot “itse asiassa suurin peukaloinen. Vaikuttava näky. Kun huomaat N’Doyeho lähes House tapojen jättiläinen, joka pystyy oikeassa střeďáka rullat vastustajan kalkkia toisen aallon, tuntuu että puolustuksen eteensä, ehkä itse levittää. Loppujen lopuksi Senegalin tämän aseen haava jalkansa toisen divisioonan Creteil Aabraham istutti kolme vuodenaikaa kunnioitettavan 32 tavoitteita.

Ensi silmäyksellä luettavissa luovuttamisesta alla Saïss tulpat ja N’Doyem ja organisaatioyksiköiden rooli hänen vysunutějších ‘antennit’ ja se voi toimia melko hyvin vain, koska vastustajat yksinkertaisesti päällepainatuksessa.Yhdeksän uutta Sun siivet Ketkéophomphonem ja Camara voi siirtyä vastustajan puoli ja etsiä porsaanreikiä johtaa kalkkia, koska ne ovat takana useita henkivartijoita. Nantes niitä fyysisiä paremmuuden kotijoukkue keskikentällä todella tiedä paljoakaan – käydä kaikilla neljällä keskikentän (in nanteském järjestelmässä 4-1-2-1-2) pelataan keltaista korttia. N’Doye et ai. on yksinkertaisesti täydellinen vydeptali ja esti heitä luomaan alueellista hallitsevuus.

Jos joku tämän tekstin odotetaan naťuknutí kyseenalaisena Angersin voisi Ligue 1 säästää, minun täytyy tuottaa hänelle pettymystä – Les Scoïstes toimii niin ennennäkemätön käsitys, että arvio tietenkin kauden edelleen lähes mahdotonta.Jälkeen urheilu sivun, on todennäköistä, että alkuinnostus laantuu ja tulee kova taistelu ylläpitää edestakaisin tasapeli, ongelmat tuottavuuteen, kevät kokemuksellinen haitta ja lopuksi laskeutuminen. Mutta samanlaisia ​​ennusteita voisi hyvinkin voinut istua Troyesissa Lorient, Bastian ja Guingamp. Päätökset ovat varmasti muitakin tekijöitä, ja tässä jo edustavat Angersin valossa paljastus: kaikki vertailukelpoiset tulokkaita viime vuosina näytti kulissien takana hieman eri tavalla. Meta puuttuu luottamus, Evian oli opportunisti ja negatiivisia Ajaccio kaoottinen Dijon antautui, Lens sisäisesti jakautunut. Jos meidän täytyy välttämättä verrata sitten pölyt muistoja Brest.Ei vain fanit mustavalkoisena, mutta toivon, että tämä tarina on parempi päättyy ..

(Lähteet: ligue1.com, forum.sco1919.com, getfootballnewsfrance.com, www.vpah.culture.fr )