Irán Világbajnokság 2018 csapatvezető: taktika, kulcsszereplők és szakértői előrejelzések

Irán első alkalommal két egymást követő világbajnokságon vesz részt, és a brazil 2014-es viszonylag elfogadható teljesítmény után a Melli csapata nagyobb álmot keres Oroszországban.

„Irán jött létre sokat – mondta a közelmúltban Carlos Queiroz. „A Brazília 2014-es tapasztalatával a mi övünk alatt, és mivel több játékos költözött Európába, szilárdabbá és versenyképesebbé váltunk. Szeretnénk átjutni a második fordulóba, de ez nyilvánvalóan nagyon nehéz feladat lesz. ”

Négy évvel ezelőtt Queiroz oldalán egy reaktív labdarúgás játszott, amely mély védekező vonalon és gyors ellentámadásokon alapult egy 4 -2-3-1 formáció, de ahhoz, hogy eljuthassunk a kiütési fordulókhoz, Iránnak több támadó stílusra van szüksége, és a 4-1-4-1.Jahanbakhsh

Több, mint négy évvel ezelőtti sztrájkolói vannak, és a taktikai tervekkel segíthet a Queiroznak. Sardar Azmoun mellett, aki visszatér Európa számos Bet365 bónusz klubja felé forduló formába, Alireza Jahanbakhsh lett az Eredivisie legjobb gólszerzője, Karim Ansarifard, Görögország második csúcspontja, Kaveh Rezaei Belgiumban és Samanban volt. Ghoddosnak nagyszerű szezonja volt Östersunddal.

Más területeken azonban a portugál menedzsernek komoly aggályai vannak. Elsődleges védekező középpályája, Saeed Ezatolahi felfüggesztésre került a Marokkó elleni döntő nyitó mérkőzésre, és helyettesítőt keres, de úgy tűnik, egyik lehetőség sem meggyőzte őt.

Egy másik nagy gondot jelent a központi védelem.Az elmúlt években Morteza Pouraliganji és Jalal Hosseini a megbízható központtagok, de miután Queiroz elhagyta az utóbbit, egy újabb védőt kell telepítenie a Pouraliganji mellett a világbajnokságon. A baloldalon Milad Mohammadi tudja, hogy helyét garantálták, és a másik oldalon Ramin Rezaeian úgy tűnik, hogy elkezdődik a Voria Ghafouri elhagyása után.

Alireza Beiranvand, 12 tiszta lapot, a kvalifikációban, a Melli csapat nem 1 kapus, de ebben a szezonban zavaró formája kissé aggasztó volt.Azonban az elmúlt hónapokban a Queiroz fő gondja volt az iráni játékosainak fizikai előkészítése, és több interjúban is beszélt róla. „Iránon alapuló játékosaink egyáltalán nem állnak készen, és 40 napos felkészülésre van szükségük a világbajnokság szintjére való fejlesztéshez” – mondta.

A Queiroz mindig nehezen másodlagosan kitalálható, gyakran változik a felállásában, amikor megpróbálja telepíteni a legtöbb Bet365 fogadás bónusz formátumú játékost. Kezdeti XI-je soha nem kiszámítható.

Mehdi Taremi. A terepi ellentmondások ellenére egyedülálló tehetség, nagyszerű képességgel, hogy pontozási lehetőségeket teremt magának és csapattársainak. Sokak számára Sardar Azmoun vagy Alireza Jahanbakhsh Irán csillagjátékosai, de Taremi lehet Queiroz rejtett fegyvere.

Rezaminese Ramin.A belga bajnokságba költözött, hogy Irán kiindulópontjába helyezze a helyét, de csalódottsága volt. Ő nem erős karakter, és ha a várakozásoknak megfelelően megkezdődik, akkor flop lehet.

Irán reális célja, hogy egy vagy két pontot kapjon a csoportban. Döntetlen Marokkó – és talán Portugália – ellen, és szűk veszteség Spanyolország ellen. Még ezek az eredmények is kiküszöbölnék, de ez elfogadható lenne Irán rajongói számára.