Forgiftning i bassenget: Kan Bet365 svømming være klarert i Rio?

Becky er bare 16, men har allerede sju kenyanske nasjonalregistre. Hennes suksess bør også være suksessen til Kenya Swimming Federation, og sportens styrende organ, Fina, som gir et godt spill av sitt engasjement for å utvikle svømming rundt om i verden. Men det er det ikke. Fordi Becky ikke har blitt plukket til OL. Kenyas beste mannlige svømmer, Issa Mohamed, har Bet365 også blitt utelatt. I stedet sender KSF to idrettsutøvere som begge er på Fina stipend. Heller ikke så mange Fina-rangeringer som svømmere som har blitt utelatt, og heller ikke har kommet eksternt nær å oppnå en olympisk kvalifiserende tid. Den ene kvinnelige svømmeren Kenya sender til Rio har et personlig beste som er seks sekunder langsommere enn den olympiske “B” -standarden.

Som er sant.Becky svømte på verdens juniormesterskap i Singapore, hvor hun laget semifinalen. De to mesterskapene fant sted i samme måned, og Becky foreldre betaler alle hennes utgifter. Så hun kunne ikke gjøre begge deler. Becky sier at ingen hadde fortalt dem at Bet365 beslutningen ville påvirke hennes olympiske kvalifikasjon. Fina sier at dens olympiske utvalgsregler er “komplekse” og at KSF er i rett. Imidlertid er det minst tre svømmere som konkurrerer på Rio-spillene under universalitetsregelen, selv om de, som Becky, ikke konkurrerte i Kazan.

Kenyas ledende mannlige svømmer Mohamed ble inngått for verden mesterskap og fortsatt ikke valgt for Rio. Mohamed tok saken til Kenyas idrettstvister.Tribunalen følte seg ikke i stand til å endre det olympiske utvalget fordi, ifølge rapporter, ville en omvendt beslutning få en annen idrettsutøver skuffet over handlinger fra andre parter. Det regjerte imidlertid: “Kenyanske svømmere som var kvalifisert for universitetssteder, ble ikke gjort oppmerksom på kriteriene Bet365 som ble brukt til å sende navn til Fina.” KSF har blitt straffet “for å operere på uklare grunnlag” og vil bære appellantens kostnader. Adam Peaty: ‘Min barber hadde rett, jeg er verdensmester. Hva er jeg redd for? ‘Les mer

I USA har flere tjenestemenn oppfordret USA Swimming til å kreve at Fina lanserer en undersøkelse av hvordan stipendene blir distribuert og lagvalgene er laget . Hittil er det ikke tatt noen tiltak. KSF nektet å kommentere.Fina hadde ikke svart på tidspunktet for pressen.

Det har blitt rapportert i den kenyanske pressen at det er “alvorlige problemer med åpenhet, inkludering og åpen kommunikasjon fra KSF til sine respektive interessenter”. Kiruri Kamau sier “ingen vet hvordan disse to ble plukket” og sikkert ville han og hans datter også ha en forklaring. Kiruri er ikke redd for å snakke. Andre er, og med grunn. I 2008 tok Kiruri Bet365 problemet med KSF når han påstår at det overbelastet Becky for fly og overnatting. “De begynte å diskvalificere henne i hver eneste gala vi dro til,” hevder han. “Da ble jeg fortalt:” Det er det som skjer når du begynner å klage, du blir straffet. “Kiruri mener” ingen bryr seg om å utvikle sporten “.Han frykter at “folkene som kjører KSF, er der for pengene, pengene som kommer fra interessentene, svømmere, foreldrene og sponsorene, og selvfølgelig pengene som kommer fra Fina”. Facebook Twitter Pinterest Issa Mohamed konkurrerer på 2014 Commonwealth Games. Han, som Becky Kamau, vil ikke være i Rio. Foto: Stefan Wermuth / Reuters

KSFs president er Ben Ekumbo. Han er også en visepresident for Kenyas nasjonale olympiske komité, både sekretær og kasserer i Confederation of African Swimming Associations, og han serverer på Fina Bureau.I 2005 reiste en tidligere kasserer i KSF spørsmål om hvorfor midler sendt av Fina for å hjelpe Kenyas deltakelse i verdensmesterskapet i Japan, angivelig forbli på en Bet365 bankkonto når svømmere ble bedt om å betale for sine egne turer. Ekumbo sa at han hadde overført pengene til Japan og nektet noe feil.

Senere var underordnet KSF under London 2012-spillene Martin Dunford. “Jeg var en veldig ulykkelig næstformann fordi det ikke var nok finansiell avsløring,” sier han. Dunford ble stemt ut ved neste valg.Dunford sønner, Jason og David, var begge vellykkede svømmere. “På det tidspunktet da Jason og David burde ha fått stipend, ga KSF dem en mellom to.” Dunford hevder at selv da stipendpengene aldri kom fra KSF, og at han måtte gå til Fina og be dem om å send pengene direkte til familien sin.

Uansett hva som har skjedd her, er en ting helt klart. En 16 år gammel jente som har ofret sitt skolearbeid og sosialt liv for hennes svømming, har blitt dårlig skuffet av menn og kvinner som driver sin sport. Becky sier at hun har blitt vant til denne typen Bet365 behandling. Hun hevder at i 2013 vant hun syv hendelser i forsøkene for Commonwealth Games, men ble da fortalt at laget i stor grad ble plukket før forsøkene startet.Hennes far sier at KSF la til Becky i truppen etter at han hadde brukt to uker i Nairobi til kampanje for innlemmelsen hennes. Det har vært en kampanje denne gangen, artikler i den kenyanske pressen, petisjoner sendt til presidenten og sportsministeren. De gjorde ingen forskjell. Becky mener “det er klart nå, jeg skulle aldri gå til Rio. Fordi de aldri ville ha meg til å gå. “” VANNET HAR BRUKT BRIGHT GREEN ”

I september 2012 var Nairobi vert for African Swimming Championships. “Det var en fiasko,” husker Dunford. Bassenget var så skittent at vannet hadde blitt lysegrønn. Svømmere dykket inn og syntes å forsvinne fra syn. Finas president, Julio Maglione, og konsernsjef Cornel Marculescu deltok begge.Dunford spør: “Hvorfor tok de ikke stilling?” Han mener det var på grunn av Ekumbos stående i det afrikanske svømmingssamfunnet og dets politiske makt som Bet365 stemmeboks i Fina. “Alle hans komiteer avgir ham fordi han får dem turer til mesterskap.” Dunford sier. “De kommer til å fly business class, de kommer til å bli i hyggelige hoteller, de kommer til å delta på banketter, de får fine, små goodie poser. Jeg har vært på de bankettene og sett dem løpe rundt og henter disse posene av tomme stoler med glede. Og du tenker: “For godhets skyld, er dette egentlig ikke hva det handler om, er det?” “Caster Semenyas retur: Olympisk favoritt og tikkende timebomb Les mer

John Leonard er administrerende direktør for World Swimming Coaches Association.Han er ikke sjokkert av Becky Kamaus historie, fordi han har hørt mange flere akkurat som den. “Dette skjer hele verden,” sier han. Før Rio har Leonard hatt lignende klager fra svømmere i tre andre land. «Selvfølgelig er de ikke villige til å bruke navnene sine,» sier Leonard, «siden de vil bli sterkt straffet av deres nasjonale styrende organer for å bringe de NGB’ene til« disrepute ».» Etter en levetid i Svømming, Leonard er blitt Finas ledende kritiker. Han er av den oppfatning at Fina “må byttes ut” fordi “de er ikke egnet til noe formål, om det kjører eliten svømming eller Bet365 utvikling av svømming rundt om i verden”. Han sier “så kynisk som du muligens kan være om dette, det er riktig og nøyaktig. Jeg tror. ”

Og her er gni.Hvis dette er hvordan svømming fungerer på lavere nivåer, hva skjer i sitt høyeste rekkevidde? Fordi for Leonard og mange andre topp trener og svømmere rundt om i verden, er misbruk begått i utviklingslandene bare et problem.

I oktober 2014 deltok Finas president Maglione i en internasjonal sportskonferanse i Russland. Maglione var der for å presentere Fina-ordren til Vladimir Putin. Det er en pris, det ble forklart i en pressemelding, som er “gitt til statshode eller enkeltpersoner med høy verdighet, som har oppnådd bemerkelsesverdig fortjeneste i akvatiske verden”. Putins bidrag – Maglione takket ham for hans “personlige engasjement” – skulle ha Russland vert for VM i 2015 i Kazan.Facebook Twitter Pinterest Vladimir Putin (høyre) ved Fina VM med Fina president Julio Maglione (venstre). Foto: Matthias Hangst / Getty Images

For en fjerdedel siden avslørte McLaren-rapporten til Russlands statsstøttede dopingregime at de samme mesterskapene var blitt kompromittert av korrupte Bet365 praksis ved Moskvas anti-dopinglaboratorium. Fina ble advart om korrupsjon i Russlands anti-dopingbyrå ​​lenge før mesterskapet begynte.Leonard skrev om det selv i en serie e-poster til Finas direktør, Marculescu. “[Rusada] er tydelig komplisert i doping av russiske idrettsutøvere,” skrev Leonard i februar 2014. “Det ser ut til meg selv og mange andre at legitimiteten til Fina-verdensmesterskapet i sommer er i stor fare.”

Marculescu svarte: “Jeg vil gjerne bekrefte at vi har gode arbeidsforhold med Rusada, og vi koordinerer med oss ​​vårt dopingkontrollprogram i Russland. Vær sikker på at Fina vil fortsette med sin policy, bekjempe doping. ”

” Pengeposene er festet til hr. Putins hofter, “sier Leonard. “Det handler ikke om å stole på russerne. De gir ikke noe skit.De blir betalt av russerne. “Blandt alle de store olympiske sportsforbundene har Fina vært Russlands sterkeste tilhenger, og den sterkeste kritikeren av McLaren-rapporten. To dager før rapporten ble utgitt, utstedte Maglione en uttalelse som sa at Bet365 troverdigheten hennes hadde blitt undergravd av “brudd på konfidensialitet” og anklagende Verdens Anti-Doping Agency for “en stasjon bak kulissene…for det totale forbudet mot Russland”. Etter at rapporten kom ut, la Maglione, en 80 år gammel uruguayansk, til at Wada hadde “overskredet sine krefter” ved å anbefale at Russland ble suspendert.

Fina sier at det har styrket sitt anti-dopingprogram.I løpet av de siste seks månedene har regjeringsorganet utført “1.817 uanmeldte konkurranse tester på de ti første idrettsutøvere på hver uventet sikt i Rio 2016-OL”. Siden McLaren-rapporten har den også bestemt seg for å “retestere alle prøver av russiske idrettsutøvere samlet på Kazan 2015 Fina VM”. Det har også suspendert syv russiske svømmere fra OL. Den ene er Yulia Efimova, som vant 100m-brystet i Kazan etter å ha betalt en 16-måneders suspensjon for å mislykkes en narkotikastest. Etter at hun vant det gullet, sviktet Efimova en annen stofftest, denne gangen for meldonium. Til tross for det Bet365 hadde Fina opprinnelig fjernet henne til å konkurrere i Rio etter å ha tatt råd fra Wada. Men etter McLaren-rapporten utelukket IOC alle russiske idrettsutøvere som hadde blitt sanksjonert for doping fra Rio-OL.Så Efimova ble avvalgt. Hun har lansert en klage i retten for voldgift for sport.

Efimova er ikke det eneste nysgjerrige tilfellet. Kinas Sun Yang, den regjerende olympiske 400m og 1.500m freestyle-mesteren, ble gitt et tre måneders forbud mot doping i 2014. Det ble stoppet inntil etter at han hadde fullført sin straff. Til tross for det kalte Fina Sun Yang som den fremragende mannlige svømmeren av verdensmesterskapet i 2015. Facebook Twitter Pinterest Russlands Yuliya Efimova står med gullmedaljen hun vant i kvinners 100m brystslag på verdensmesterskapet i 2015 i Kazan. Foto: Christophe Simon / AFP / Getty Images

Leonards er ikke en ensom stemme. Jon Rudd, basert i Plymouth, er en av de ledende trenerne i verden.Han mener “Efimova-saken er toppen av isfjellet” og “det vi ser over vannet er betydelig mindre enn det som foregår under vannet”. Spotlighten har vært på Efimova, men Rudd mener at hun bare er “en representant for systemet som ikke fungerer”. Han står i kontrast til Finas holdning til Efimova-saken (som han karakteriserer som “la oss holde hodene våre og Bet365 håpe det går bort”) til det som de forsøkte å angripe McLaren-rapporten. Han påpeker at når Maria Sharapova ble testet positivt for meldonium, tok den internasjonale tennisforbundet to måneder til å bestemme seg for å forby henne i to år.Efimovas positive test for det samme stoffet ble offentlig kunnskap en uke senere, men hennes skjebne forblir uklar.

Rudd reiser overalt, han har de samme samtalene. “Alle føler det samme som meg,” sier han. Men mange er redd for å snakke opp. “Det er mange mennesker som jeg tror er bare så bekymret for hva som ville skje hvis de forårsaket bølger.”

Bill Sweetenham er ikke en av dem. Som Leonard var Sweetenham en trener i 1980-årene og 90-tallet da først østtyskerne og deretter kineserne kjørte statsstøttede dopingprogrammer.Til tross for det tror han at dopingproblemet i svømming nå er “verre enn det noen gang har vært”. Den ekstraordinære Simone Biles, den beste utøveren i Amerika i dag Les mer

Sweetenham spør: “Hvis du var en svømmer , hvor trygt ville du Bet365 føle, hvor trygg, at du konkurrerte i en rettferdig og lik sport? “Han bekymrer seg for at Fina nærhet til Russland risikerer å få dem til å se” skyldig ved forening. “Men som Rudd , Sweetenham er også klart at “jeg tror ikke russerne er de eneste som jukser.Jeg tror at det også er andre land. “Han tror at noen kjører systematiske dopingprogrammer, og andre gjør bare et blikk øye med korrupte trenere og svømmere. “Jeg vil gjerne si, å tro at vår sport er klar, gjennomsiktig og rettferdig,” sier Sweetenham. “Jeg kan ikke gjøre noe av det som står for øyeblikket.” Han vil at Fina skal bli enige om en “full, uavhengig og gjennomsiktig revisjon”. Det er et håp, ikke en forventning.

Rudd mener dette er et vannkilde øyeblikk. “Hvordan kan Fina i sin nåværende form, med sine nåværende medlemmer, opptre på måten de gjør, hvordan kan de ærlig sette hendene opp og si:” Vi er forsvarsmottakere av sporten din? “Spør han. “Fordi vi ikke føler den måten. Arbeiderne med hardt arbeid som er rene, føler seg ikke slik.Arbeidere som jobber med rene idrettsutøvere føler seg ikke slik. “Fina, mener Rudd,” har mye mistet sin vei. Troverdigheten og Bet365 respekten kunne ikke være noe lavere. “Organisasjonen” trenger å ta fra hverandre og sette sammen igjen “. Hva som skjer neste, kan faktisk være langt mer radikale enn det. COACHES DRIVED BY their DESPAIR. I september samlet 650 medlemmer av American Swimming Coaches Association på et hotell i Cleveland. Sweetenham ga en tale. I den spurte han alle i rommet om å stå opp hvis de trodde at deres sport var “risikofri, ren, dopingfri, gjennomsiktig, servering idrettsutøvere”. Ingen flyttet. Samme uke stemte de enstemmig for å støtte World Swimming Association, en ny kropp som tar sikte på å overta løpingen av sporten.De viktigste arrangørene av WSA er Leonard, og presidenten til WSCA, George Block. Men som journalist Craig Lord skrev på sin utmerkede side SwimVortex, er dette ikke bare arbeidet til noen Bet365 ornery gamle menn, men “en kraftig bølgebygging, en klar forpliktelse til å erstatte Fina”. Leonard, Block og deres kolleger blir drevet av deres fortvilelse på hva deres sport har blitt.

WSA begynte ved å ansette et internasjonalt advokatfirma for å kartlegge en skjelettstruktur for organisasjonen. “De kom tilbake med en hel masse spørsmål,” sier Block. “Og vi sa:” La oss spørre verden disse spørsmålene. “” Så WSA har vært åpen for å kjøpe sin grunnlov. Akkurat nå er det i sin “12. eller 13. iterasjon”. Det planlegger å starte det på en konferanse etter spillene.I mellomtiden har trenere fra hele verden registrert seg som medlemmer på WSAs nye Bet365 nettside. Block sier at de vil sette opp en troverdig organisasjon som erstatter Fina. Leonard vet at trenerne alene ikke kan få dette til å skje. “Den eneste kraften som kan stoppe Fina er atlene selv,” sier han. Han har organisert en profesjonell svømmereforening, en forening som “PGA i golf”, som vil eksistere sammen med WSA.

Planen er å lansere en ny serie av store svømmehendelser, “a fire til seks-event verdenskrets “som vil løpe sammen med OL og VM. Leonard, Block, og flere andre har vært i diskusjoner med rundt et dusin av verdens beste svømmere.De ville ikke sette navnene på rekord før OL, men bekreftet at de inkluderte “alt folket TV vil vise”. Facebook Twitter Pinterest Bill Sweetenham: ‘Jeg tror ikke russerne er de eneste som snyder. Jeg tror det er også andre land. ‘Foto: Matthew Lewis / Getty Images

Ifølge Leonard “er det stor interesse blant mennene. Det er ikke noen motsatte. Men hunnene er mer forsiktige. Jeg tror de to største navnene vi er klare med, de er Bet365 entusiastiske, og de andre vil komme til slutt. Mennene er klare til å gå i morgen. Jeg tror damene er litt mer forsiktige. ”

De er ikke de eneste. Sweetenham vil se Fina reformert snarere enn å erstatte.Mens Rudd sier at “WSA-planene er radikale og på mange måter håper jeg at de ikke er nødvendige…Hvis vi legger en utfordrende kropp mot Fina, vil det være en lang periode med ustabilitet i sporten, og jeg er bekymret for det.” Han tilføyer imidlertid: “Hvis det er nødvendig, er det nødvendig.” Leonard mener det er. Han sier: “Mitt spørsmål er, bortsett fra selvstendighet, hva lykkes de i?” Blokk er enig. “Vi tror at vi kan endre svømming. Vi har alle verktøyene for å gjøre det riktig, all kunnskap. “Men problemet er større enn det, legger han til. I en tid da så mange styrende organer er korrupte, mener Block at hvis svømming kan forandre seg, vil resten av internasjonal sport se at den Bet365 kan forandre seg, og vi kan være en mal for den forandringen. “Han sier at kampen mellom WSA og Fina er “et moralspill”.

Men alt dette viser seg, det vil være for sent å hjelpe Becky Kamau gjøre det til Rio. “Det er virkelig, veldig viktig at idrettsutøvere tar dette i egne hender,” sier Leonard. “Fordi de er de eneste som skal kunne løse problemene som påvirker dem og fremtidige generasjoner av svømmere.”

Idrettsutøvere som Becky, en 16 år gammel jente som har blitt satt inn en umulig posisjon. Da hun lærte at hun ikke hadde blitt valgt for Rio, tilbrakte hun to dager “gråt det ut” i rommet hennes. Nå sier hun at det er en sølvfôr. “Hvis vi kan få ting til å skifte, er det fint å ofre Rio. Fordi dette ikke slutter med meg.Selv om jeg hadde gått til Rio, ville det ha vært andre Bet365 mennesker i fremtiden med de samme tingene med dem. »Hun er fast bestemt på å være i Tokyo 2020, med en” A “-tid som garanterer automatisk oppføring. “Så de kan ikke ta det bort fra meg.”

more: sportspill-no.com