Återvinna gatorna … för bilar? Varför Bet365 reinerar i utomhusevenemang

“Anledningen till att vi gör det på gatan på sommaren och i helgen är att uppmuntra människor att lämna sina bilar, ta sina cyklar, gå med sina barn, spela spel och ha kul”, säger Alex Zamfir, en av grundarna till Via Sport, en händelse som har ägt rum under de Bet365 flesta sjuhelgerna de senaste sju åren på en av de livliga bana i centrala Bukarest.Under Via Sport är en 750-meters sträcka av Kiseleff-motorvägen stängd för fordon från kl. 22.00 fredag ​​till 14.00 på söndagen, för att skapa ett säkert utrymme för fritid och sport.

Men det är en lördag morgon sent Juli, och i stället för att se över hundratals barn och vuxna som spelar spel sitter vi på en bänk som tittar på en långsam ström av bilar, kanske två tiotal varje minut eller så.

Ett par dagar tidigare hade arrangörerna fått ett Bet365 brev som säger att Via Sport inte kunde ske på grund av “road maintenance” de närmaste fyra månaderna.Detta kom i kölvattnet av de senaste kommentarer från den nya borgmästaren i Bukarest, Gabriela Firea, som vissa känner hotar många av de kulturella och sportevenemang som äger rum på gatorna i den rumänska huvudstaden.

“Just this helgen var trafiken i huvudstaden blockerad och inte för att det fanns för många bilar – men för att det finns många gatuhändelser godkända i centrala Bukarest, vare sig kultur, underhållning eller sport, och det händer inte i någon annan europeisk Bet365 huvudstad , Säger Firea – som valdes till borgmästare den 5 juni – i en intervju med en av Rumäniens nyhetsstationer. Trots uppenbarligen stödjande gatuhändelser i Bukarest, tillade hon att de inte borde hållas i centrala området. Facebook Twitter Pinterest Barn spelar rugby på Via Sport.Fotografi: Via Sport

Firea betonade Via Sport som en av de händelser som påverkar trafiken – vilket ledde till att många människor ifrågasatte den verkliga motivationen för att stänga händelsen – liksom konserterna som äger rum i Piata Constitutiei , ett stort torg framför parlamentets palats i stadens centrum. Tiotusentals betalar för att delta i liveutställningar där och det är en av de Bet365 populäraste platserna i staden.

Under de senaste åren har det blivit en explosion av streetfestivaler och evenemang som äger rum i Bukarest, vilket har lagt till till stadens kulturella och sportiga tyg. “Det är en livlig stad och en stad som arbetar. Det är aktivt, det sover inte längre.Kultur är en del av det, säger Raluca Ciuta, chef för Bukarests bud att bli Europas kulturhuvudstad år 2021 och kulturprogramchefen på ARCUB, ett centrum som organiserar hundratals händelser runt om i staden.

Men i en tid när många städer runt om i världen försöker driva på ökade gatumastivaler och fotgängareaktiviteter, verkar Bukarests rådhus gå mot korgen. Efter framgången i september i september -fri dag i Paris beslutade Bet365 borgmästaren Anne Hidalgo att Champs Élysées skulle stängas för bilar den första söndagen i varje månad som börjar i maj, med fotgängare som tar över gatan.Andra städer – från Mumbai till São Paulo – har också öppnat sina vägar och boulevarder för fotgängaraktiviteter på helgerna, för att bättre uppmuntra människor att gå ut, gå runt och ha kul. Samtidigt tar vissa städer mer drastiska åtgärder för att begränsa närvaron av bilar i centrum. Facebook Twitter Pinterest Alex Zamfir står på Kiseleffs motorväg den första lördagens Via Sports stängning.Foto: Kit Gillet

“Om det här är permanent anser jag att det är ett bakåtriktat steg för Bukarest”, säger Ciprian Salceanu, en programmoprogrammerare som går till Via Sport minst en gång i Bet365 månaden för att spela bordtennis och basket med vänner.

Försvann sitt beslut att stänga Via Sport på grund av vägarbeten, sade Firea i en intervju den 26 juli att hon inte skulle ta lektioner från ett företag som “envis håller fem personer” på boulevarden medan ” blockera hundratusentals människor “i sina bilar. (Firea svarade inte på förfrågningar om en intervju med The Guardian.) Zamfir medger att vid vissa tider på dagen när det är väldigt varmt är det inte så många människor ute men säger totalt de får mellan 5.000-8.000 personer varje helg. “Kanske 2:00 är inte upptagen, men morgonen är den tid familjerna kommer, och på en Bet365 varm dag kommer folk att leka till tre till fyra på morgonen.”

Ett par dagar efter hennes första kommentarer, Firea försökte klargöra sin position.Hon uppgav att stora gatorhändelser skulle vara säkra, och hon talade helt enkelt om händelser som inte var välbesökta eller de som kunde flyttas till andra delar av staden och utanför de stora boulevarderna. Organisatörer av andra gatuhändelser i Bukarest är emellertid inte övertygade, och några stärker för fler handlingar från stadshuset. “Jag tror att de också kommer att försöka stänga andra gatuhändelser. Jag vet inte om de kommer att lyckas, men vi kommer definitivt att slåss, säger Cristian Neagoe, som är bekymrad över framtiden för sin egen händelse, Street Delivery, som inspirerades av Londons Reclaim the Streets-rörelsen, och har springer i ett decennium och blockerar en Bet365 gata i centrala Bukarest i flera dagar varje sommar. Facebook Twitter Pinterest ‘Stoppa trafiken! Börja spela! ‘: En banner på Via Sport.Fotografi: Via Sport

Neagoe säger att Street Deliverys hela vision “är beroende av att få bilen från centrum och markera fotgängares behov, främja cyklar och kollektivtrafik…Vi kan inte flytta den i en park eller inomhus, för att det skulle besegra hela sitt syfte. ”

Innan vi fick höra var händelsen stängd på grund av fyra månaders vägunderhåll (vilket utesluter att händelsen återupptas i år) erbjöds Via Sports arrangörer alternativa platser att vara värd för deras händelse. “De erbjöd oss ​​en boulevard nästan bokstavligen utanför staden, långt ifrån någon tunnelbanestation eller bostadshus,” säger Zamfir.

Det andra alternativet var ingången till en park, men de bestämde att det inte var rätt för sin händelse och sitt mål att erbjuda människor ett alternativt stället att spela sport och lyfta fram olika användningsområden för stadens vägar. För tillfället är Via Sport det enda som har påverkats, och det är osäker på om det kommer att spridas till andra gatumänningar och festivaler, men det finns en känsla av att åtgärder under de senaste veckorna visar brist på politik. “Jag tycker att konversationen är ganska kaotisk”, säger Ioana Paun, en rumänsk teaterdirektör och artist. “Det är viktigt att det finns en offentlig strategi för kulturevenemang.Borgmästaren bör inte bara Bet365 godkänna eller ogilla, men borde hjälpa till att forma det offentliga livet “, lägger hon till.

Torsdagen den 28 juli samlades cirka 70 personer utanför Bucharest stadshus för att hoppa över, spela badminton, hoppskott och slå tennis bollar som en del av en liten flashmob protesterar mot beslutet att stänga Via Sport.

“Det är inte siffrorna som betyder något, men meddelandet, och meddelandet är att vi bör prioritera hälsa över trafiken”, säger Mircea Toma, VD för Active Watch, en rumänsk öppenhet var bakom flashmobben. “Bukarest är det näst mest förorenade huvudstaden i EU eftersom centrumet översvämmas av bilar”, säger Toma, samtidigt som han betonar att borgmästarens inställning att stänga gatuhändelser var enväldig. “Hon meddelar att hon inte håller med dem och sedan fattar beslut med underhållsarbete som en ursäkt”, säger han. Hur naturen Bet365 gjorde en misslyckad kommunistisk plan i Bukarests unika stadspark Läs mer

En av rykten som cirkulerar på sociala och lokala medier är att Firea riktade Via Sport på grund av att hennes politiska partiets huvudkontor ligger norr om var det äger rum och de har påverkats av trafik på helgerna.

stängning av Via Sport kan nu förbättra trafiken, men få tror att det kommer att göra stor skillnad för förare. “Maximalt kan vi lägga till fem, sex minuter på din resa.Inte mycket tid om du frågar oss, säger Zamfir och tillägger: “Det känns som att rådhuset säger att trafik är viktigare än frisk luft under helgen.”

more: sportspel-se.com