Alireza Beiranvand: az Iránnal való világbajnokságról durva alvás

Miután Irán első mérkőzését a 2014-es világbajnokságon Nigériában ellenezte, a kapus, Alireza Haghighi vette át a jó megjelenését. Hirtelen szerencséje lett világszerte több ezer körüli.

A Beiranvand a Lorestanban, Sarabiasban született, egy nomád családnak, aki mindig a vidéken mozog, hogy a füves területeket találja a juhok számára. Alireza volt a legidősebb gyermek, így normális volt, hogy már kora életében dolgozott, hogy unibet regisztrációs bónusz segítsen nekik. Első munkája pásztorkodás volt, és amikor szabadidejét találta, barátaival játszott labdarúgást és Dal Paran-t, egy helyi játékot.Dal Paran magában foglalja a kövek nagy távolságokat; nem gondolnád, hogy sok köze van a labdarúgáshoz, de évekkel később segített Beiranvandnak.

Amikor Beiranvand 12 éves lett, családja Sarabiasba telepedett, és helyi oldalt tanított. Csatárként kezdte, de amikor a kapus megsérült, állt a botok között, és egy ragyogó mentés volt elég ahhoz, hogy ott tartsa.Beiranvand úgy döntött, hogy kapus lesz, de az apja határozottan kifogásolta.Iran világbajnokság 2018 csapatvezetője: taktika, kulcsfontosságú szereplők és szakértői előrejelzések Tovább munkát és előnyben részesítette Alirezát, hogy egyszerű munkás legyen. – Apám nem tetszett a futballnak, és megkért, hogy dolgozzam – mondta Alireza a Guardiannak. „Még a ruháimat és kesztyűit is felrobbantotta, és többször játszottam csupasz kézzel.”

A fiatal kapus úgy döntött, hogy elmenekült, és Teheránba ment, és esélyt kereste a főváros egyik nagyobb klubjára.

Kölcsönözött pénzt egy rokonból, és busszal utazott Teheránba. A „siker angyala” nagyon gyors volt, hogy kedves legyen neki – a busszal találkozott egy futballedzővel, Hossein Feiz-rel, aki egy helyi csapatot vezetett.Feiz elmondta Beiranvandnak, hogy 200 000 Tomanért (£ 30) engedelmeskedik neki. De a fiatal kapusnak nem volt sem pénzük, sem alvás helye.

Éjszakákat töltött Azadi-torony körül, ahol sok szegény bevándorló gyűlt össze. Egy éjszaka egy fiatal eladó felajánlotta Beiranvandnak egy szobáját otthonában, és a kapus elfogadta, csak azért, hogy meggondolja magát, és visszamegy a klubba, ahol naponta tanult.

“Aludtam a klub ajtajánál, és amikor felkelek reggel, észrevettem az érméket, amiket az emberek elhagytak nekem – mondta. – Azt hitték, hogy koldus vagyok!Hosszú időn belül először volt egy finom reggeli. ”Facebook Twitter Pinterest Alireza Beiranvand visszavonta a lehetőséget, hogy beszéljen Ali Daei-vel, amikor a legendás csatár unibet üdvözlő bónusz meglátogatta autómosóját. – Szégyelltem, hogy beszéljek vele – mondja. Fénykép: Jung Yeon-Je / AFP / Getty Images

Végül Feiz beleegyezett abba, hogy Beiranvandnak lehetőséget adjon anélkül, hogy fizetnie kellene, és felkérte a kapitányt, hogy támogassa őt. Beiranvand két hétig tartózkodott a kollégája házában, majd egy másik csapattársa apja tulajdonában lévő ruházati gyárban kezdett dolgozni, hogy éjszaka ott aludjon.

Következő munkája autómosóban dolgozott és magassága miatt a SUV-k mosására szakosodott. Egy nap azonban nehéz helyzetben találta magát.Az iráni legendás Ali Daei felkelt, hogy megtisztítsa autóját, és Beiranvand kollégái arra ösztönözték őt, hogy beszéljen a korábbi Bayern München csatárral, hogy meggyőződjön arról, hogy segít-e a futball-karrierjének előrehaladásában. Alireza nem vette fel a tanácsát. Ő inkább az utat találta magának. – Tudtam, hogy ha beszéltem volna Daei úrral, biztosan segített volna nekem, de szégyelltem, hogy beszéljek vele, és elmondtam neki a helyzetemről.

Hamarosan találkozott egy Naft-e-Tehran edzővel és oda költözött. Először a klub egy ima szobájában élt, de egy idő múlva azt mondták neki, hogy már nem tud aludni. Így talált egy munkát egy pizza boltban, hogy valahol éjszaka maradjon. Ott egy másik kihívást jelentő pillanat merült fel. Az edzője, aki semmit sem tudott Beiranvand munkájáról, pizzát vásárolt.A kapus nem akarta látni, de a bolt tulajdonosa kényszerítette, hogy szolgáljon, és néhány nappal később elhagyta a boltot. Sok nehézséget szenvedtem, hogy az álmaim valóra váljanak, de nem szándékozom elfelejteni őket.

Egy másik munkát találni, hogy hely maradjon az éjszakára, nehéz volt, és végül elfogadta, hogy utcai tisztítóként dolgozzon. Néha csak egy nagyparkot kellett söpörnie, és nehéz volt megállni a mérkőzésekhez. Naft elrepült, mert egy másik csapatnál tanult, és megsérült, elhagyta Homa-t, de a vezető nem volt hajlandó neki szerződést kötni.Beiranvand úgy érezte, hogy az álma meghalt.

Akkor a 23-as évek alatti menedzser hívta, és elmondta neki, hogy ha nem írt alá egy másik klubot, visszatérhet. – Talán a sors, hogy a Homa vezetője nem akart aláírni – mondta Beiranvand. – Ha maradtam ebben a csapatban, talán soha nem jutottam volna el a mai szintig.

A Beiranvand ragyogni kezdett. Őt választották Irán 23 év alatti életévé, majd Naft első csapatának kapusává vált. De a gyermekkori játék Dal Paran 2014-ben híres volt külföldre.A kövek több évre dobása lehetővé tette, hogy sokkal többet dobjon a labdára, mint sok más kapus, és 70 méteres segítője a Tractor Sazi ellen a külföldi média szemében. \ T kapus, és 12 tiszta lapkal a kvalifikációban, segített Melli csapatának, 2018-ban Oroszországba utazni. Most már megvan az esélye egy újabb álom megvalósítására: játszani egy világbajnokságon, és talán egy európai klubba költözni. Végtére is, a nomádok számára az út soha nem ér véget.