A cseh játékosok, akik azt mondták, hogy a női játékvezető „a konyhába tartoztak”, azt mondták, Betclic hogy nevelik a csapatot

Lukas Vacha és Tomas Koubek elítélték a cseh FA elnököt, és klubjuk a női csapat nagyköveteként nevezte ki őket, a Lucie Ratajova játékvezető asszonynak a múlt hétvégén tett észrevételeik után.

Ratajova nem vett észre Sparta egy 3–2-es vezetést vesztett a 92. percben a Zbrojovka Brno ellen, Alois Hycka tavalyi vasárnapi célját követve.

A játék után Vacha, a sérült Sparta középpályás „Tűzhelyhez” felirat olvasható, míg a játékvezető, Tomas Koubek a média után elmondta a médiának: „Véleményem szerint a nőknek Betclic meg kell maradniuk a tűzhelyen, és nem a férfiak labdarúgását.”

Mindkét játékos bocsánatot kért hétfőn, de a cseh FA elnöke, Miroslav Pelta elmondta, hogy nyilatkozataik közvetlenül a meccs után „teljesen elfogadhatatlanok”.Pelta azt mondta: „Szeretném hangsúlyozni, hogy a nők fontos és fontos szerepet töltenek be a labdarúgásban, és jelenlétük a struktúrákban és a standokon fontos a futball számára. Következő generáció 2016: 60 a világ legjobb labdarúgóitól További információ

„A labdarúgás a nagyközönséghez tartozik, beleértve a családokat és a nőket. Megpróbáljuk befogadni őket, és ezek az állítások teljesen elfogadhatatlanok.Ez minden bizonnyal egy téma lesz a következő FA igazgatótanácsának ülésén, és azt várom, hogy a fegyelmi bizottság megfelelő módon reagáljon rá.

A Sparta figyelmeztette a két játékosot, hogy „bizonyos határokat” nem lehet áthidalni kijelentések, és a klub kinevezte a párot a női Betclic csapat nagykövetei közé, hogy „hogy a nők képesek legyenek máshol, mint a tűzhelyen”.

Egy klub nyilatkozatában Adam Kotalik, a Sparta főigazgatója – mondta: „Amennyire megértem, hogy a fiúk tele voltak érzelmekkel a tegnapi játék befejezése után, vannak olyan határok, amelyeket nem tudnak áthidalni a kijelentéseikben.

„ Amellett, hogy nagykövetként is szolgálunk az Uefa Női Bajnokok Ligája játékaiban mindketten beszámolnak a Sparta női csapatok Dusan Zovinec csapatának főnökének, és részt vesznek a némelyik csapatunk egy részén, hogy saját szemükkel láthassák, hogy a nők máshol, mint a tűzhelyen.

A Ratajova-t keddre négy játékból álló felfüggesztés kapta két hibára a Brno-Sparta mérkőzésen – nem tudta a Sparta-célt megelőzően egy offside-t megjelölni a játék előtt.

Hétfőn mindkét játékos bocsánatot kért a Facebook-fiókjaikról, mondván, hogy a mérkőzés utáni kijelentései kifejezetten a Ratajova hibájára irányultak.

Vacha írta az oldalára: „Szeretném egyértelművé tenni a Betclic online sportfogadás kijelentésemet.A megjegyzés arra a konkrét hibára irányult, amely a játék eredményét befolyásolta, nem pedig más nők esetében. Ha bárki úgy érzi, hogy megsértette azt, szeretném egyértelművé tenni, hogy egyáltalán nem szovinista módon volt szó. Támogatom a „férfiak” álláspontját, és támogatom a női labdarúgást is. ”